Suna acum: 0756oclipa / 0726.860.693

  • facebook
  • google
  • twitter
  • flickr
  • pinterest
  • vimeo
  • youtube

Trash the dress

Trash the dress
Trash the dress – o noua traditie?

Lumea se schimba si, odata cu ea, si obiceiurile noastre. De-a lungul ultimilor ani am adoptat numeroase sarbatori provenite de la altii, cum ar fi Halloween-ul sau Valentine’s Day. Evenimentele importante din viata noastra au fost si ele invadate de traditii, iar nunta, cu tot ceea ce tine de organizare si de desfasurare, nu face exceptie.

Intre cele mai controversate elemente imprumutate de la altii este cel denumit „Trash the dress”, care la noi nu a gasit inca un echivalent lingvistic care sa surprinda intregul concept.

Ce inseamna insa „distrugerea rochiei”?
Ziua nuntii este foarte obositoare pentru miri, caci se trezesc devreme, stabilesc ultimele detalii, mireasa merge la coafor, la machiaj, mirele se ocupa de musafiri si rude, dar si de problemele inerente ce apar in ultimul moment, urmeaza obiceiurile specifice, apoi ceremonia religioasa, apoi petrecerea de la restaurant. Acestor evenimente li se adauga emotiile coplesitoare si, indiscutabil, sedinte foto mai mult sau mai putin prevazute, insa foarte necesare.

Fotografiile realizate in aceste conditii sunt foarte frumoase si reprezinta amintiri unice pentru cei doi tineri, cat si pentru familiile lor si pentru ceilalti nuntasi.

Cu toate acestea, imaginile nu pot surprinde exuberanta, naturaletea si personalitatea celor doi protagonisti, fiind mai degraba o imortalizare a unor rigori sociale.

Aici intervine traditia „rochiei distruse”, care a castigat si la noi foarte mult teren tocmai datorita limitarilor din ziua nuntii, limitari pe care nu mai suntem dispusi sa le acceptam atat de usor.

Trash the dress inseamna in fapt o zi in care cei doi miri, eventual insotiti de nasi, pleaca impreuna cu un fotograf profesionist intr-un cadru usor diferit, pentru a realiza fotografii care sa ii reprezinte pe ei, relatia si iubirea lor.

Desi traducerea mot-a-mot a sintagmei inseamna distrugerea rochiei, acest lucru nu se intampla mereu. Conceptul presupune doar realizarea unor fotografii in care cei doi sa poarte hainele din ziua nuntii, insa cadrul in care sunt surprinsi sa fie cu totul altul decat cel formal de atunci.

Locatia este cea mai importanta in acest context, fara a depasi rolul unui fotograf profesionist care sa stie sa puna in valoare fericirea de pe chipul celor doi.

Pentru alegerea cadrului ideal optiunile sunt nenumarate, iar fotograful poate veni intotdeauna cu idei foarte creative: poate fi o padure, malul marii, un castel medieval, ruinele unei cladiri, un conac abandonat, un pod feroviar, o fabrica dezafectata, un parc de distractii parasit sau un camp plin cu maci. Frumusetea acestui obicei consta tocmai in libertatea totala pe care o lasa imaginatiei proaspetilor insuratei.

In functie de locatie tinutele pot ramane intacte sau pot fi distruse la propriu, insa aceasta decizie este luata anterior si in deplina cunostinta de cauza. Important in acest concept este insa sentimentul de libertate, de fericire, de naturalete, de iesire din tipare si, mai ales, de bucuria de a iubi si de a fi iubit dincolo de conveniente si de tiparul social.

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.
Share

aparate foto digitale

Comment ( 1 )

Enroll Your Words

Studioul Oclipa

Ofera servicii profesionale foto si video evenimente celor mai importante evenimente din viata dvs.
To Top