Sedinte foto cu adolescenti

Sedinte foto cu adolescenti

Cu totii stim ca adolescentii se afla intr-o perioada a vietii lor in care este foarte greu sa le intram in gratii, sa le intelegem starile, dorintele, nevoile, nemultumirile sau ceea ce ii poate face fericiti intr-un anumit moment. Cu toate astea parintii incearca mereu sa le faca voile si sa le ofere tot ceea ce este mai bun, chiar daca de multe ori in considera inca a fi copii. Si tocmai pentru ca vor fi mereu copiii parintilor lor, vor fi tratati ca atare.

Sedintele foto sunt poate cele mai bune modalitati de a imortaliza aceste clipe si de a „documenta” practic fiecare etapa prin care puiul de om devenit acum adolescent trece sub ochii nostri. Din perspectiva copilului insa situatia nu va fi mereu aceeasi. Era tehnologiei a adus practic in mana fiecaruia dintre noi o camera foto destul de performanta prin intermediul telefoanelor mobile. O sedinta foto realizata cu un fotograf profesionist nu se compara insa niciodata cu ceea ce poate fi obtinut cu un astfel de aparat.

Cum convingem si cum pregatim un adolescent pentru o sedinta foto? Aici intervin mai multi factori, parintii si fotograful fiind cele doua elemente de baza care trebuie sa se implice. Parintii sunt cei care vor veni cu initiativa, dar tot ei vor fi cei care vor argumenta in favoarea unei astfel de experiente. Adolescentii nu sunt mereu dispusi sa fie in centrul atentiei in acest fel, nu vor sa fie fotografiati alaturi de rudele mai in varsta si nu vor sa participe la astfel de reuniuni.

Daca se face o sedinta foto special pentru el, atunci adolescentul va fi poate mai deschis, insa calitatea rezultatului depinde de fotograf. Fotograful profesionist se va baza pe experienta si va stii cum sa abordeze un astfel de copil. Astfel, adolescentul trebuie tratat ca un adult si nu drept un copil rasfatat. Respectul astfel dovedit va crea o apropiere intre cei doi si va deschide caile de comunicare. Apoi, un comportament natural si relaxat al fotografului, fara prea multe pregatiri, intrebari adresate doar din complezenta si atitudine superioara il vor face pe adolescent sa se comporte normal si sa accepte indicatiile si sfaturile acestuia. Oricum, adolescentului nu i se poate impune nimic, inclusiv in ceea ce priveste tinuta, iar acest lucru nu trebuie privit neaparat ca pe un lucru negativ, ci dimpotriva.

Fotografiile obtinute in timpul sedintei vor fi astfel cu atat mai reprezentative pentru acea etapa si pentru perdonalitatea tanarului.

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori