Se pot depasi momentele tensionate care preced nunta?

noiembrie 17, 2016
by
in Nunta
Niciun comentariu

Oamenii se cearta din nimic si se cearta din motive extrem de serioase. Oamenii se cearta chiar si atunci cand trec prin cele mai importante momente ale vietii lor, momente in care bucuria ar trebui sa domine. Se cearta chiar si inainte de nunta…

De obicei, certurile de inainte de nunta sunt incarcate cu o tensiune speciala, rezultatul presiunii acestui eveniment unic in viata. O nunta reprezita un moment absolut special in viata oamenilor. Pe masura ce timpul trece si se apropie ziua cea mare, tensiunea in cuplu creste, aparand numeroase discutii in contradictoriu. Stresul isi pune amprenta! Cei doi parteneri ajung uneori sa nu mai vada ce lucruri frumoase ii unesc, sa uite ca se pregatesc pentru o zi de care isi vor aminti o viata. Ce se poate face in astfel de situatii?

In primul rand, cei doi parteneri trebuie sa isi pastreze calmul. Faptul ca exista discutii in contradictoriu inainte de nunta nu este un semn ca nu sunt facuti pentru unul pe altul sau ca nu ar trebui sa se casatoreasca. Situatiile tensionate indica faptul ca viitoarea mireasa si viitorul mire isi fac griji cu privire la nunta si, in aceeasi masura, isi doresc ca evenimentul major din viata lor sa fie organizat fara repros.

In al doilea rand, cei doi ar trebui sa nu mai foloseasca expresii precum: „nu-mi pasa”, „fa ce vrei”, in acest fel nu fac decat sa provoace o stare de disconfort celuilalt, sa-i induca stari de neliniste si nesiguranta.

Imaginati-va un scenariu. Viitorul mire este consultat de catre logodnica sa in legatura cu un anume aspect legat de nunta, insa ii spune franc: „nu-mi pasa”! Sa ii reproseze mai tarziu logodnicei sale rezultatul actiunii in care nu a vrut sa se implice, ar fi nedrept pentru aceasta.

In al treilea rand, cei doi parteneri ar trebui sa inteleaga ca perioada de inainte de nunta, cea in care pregatesc in amanunt modul in care se va derula ziua cea mare, este un motiv de a petrece timp pretios impreuna si, prin urmare, trebuie sa faca fiecare minut sa conteze. In toata aceasta perioada nu ar trebui sa existe „eu” mai mult decat „noi”.

Pe langa toate acestea, cei doi ar trebui sa tina cont de faptul ca mandria nu este un consilier bun si nu se merita ca printr-un argument absurd sa provoci nemultumirea celui/celei pe care il/o iubesti.

Exista un proverb romanesc: „cu rabdarea treci marea”, se poate aplica si in aceasta situatie. Cu rabdare se pot depasi cele mai tensionate momente ce preced nunta.

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori