Rabdarea

decembrie 24, 2016
by
in Nunta, Tips
Niciun comentariu

Rabdarea, un factor determinant pentru rezolvarea tuturor problemelor care apar in cuplu

Cat timp exista dragoste intr-un cuplu proaspat casatorit? Potrivit unui studiu efectuat cu privire la un numar de 1.761 casatorii, emotia si fericirea unui cuplu proaspat casatorit dureaza doar cativa ani. Ulterior apar discutii si probleme inerente. Nu-mi propun sa combat rezultatele studiului respectiv, daram vazut parteneri care se iubesc la fel de mult si dupa 50 de ani de casnicie. Ce au facut sa reziste? In primul rand, au stiut sa comunice si au avut rabdare.

Daca inainte de a va casatori ati locuit cativa ani impreuna cu partenerul sau partenera, ati  stabilit deja propriile cai de comunicare. Cu toate acestea, este important ca uneori sa se discute despre modul in care acestea pot fi imbunatatite. Chiar si cele mai fericite si durabile cupluri au anumite discutii, sau dezacorduri.

Va propun un top 3 al unor motive de discutii in contradictoriu, intre tinerii casatoriti, care duc la certuri frecvente, dar si modul in care puteti sa le rezolvati si sa le evitati.

  1. “Nu am facut nimic gresit”

De foarte multe ori, de la afirmatia asta se dezlantuie furtuna. Amplificarea discutiilor in contradictoriu poate fi cauzata de stresul de la locul de munca sau de alte probleme personale. Astfel de dispute pot incepe chiar si de la faptul ca unul dintre parteneri este dezordonat si arunca haine prin toata casa. Se impune ca in momente de acest gen cei doi parteneri sa vorbeasca calm si sa ajunga la un acord. Casatoria este o calatorie in doi plina de angajamente mici. Cand simtiti ca sunteti pe cale de a ajunge la o alta disputa, cel mai bine este sa va calmati si sa incercati sa-i explicati partenerului ce deranjeaza, sa nu fiti critic/a si sa oferiti o alternativa la situatie.

  1. “Suntem mai putin afectuosi decat inainte de a ne casatori”

Dupa nunta, intensitatea dorintei in cuplu se mai diminueaza, deoarece sunt deja impreuna. Acest lucru este normal! Pasiunea tinde sa se transforme intr-o dragoste asezata (desi nu ar trebui sa treceti cu vederea pasiunea). Relatia poate lua un curs diferit, dar, de asemenea, inspre bine. Nu exista scuze pentru nu a face dragoste. Stiu ca intervine lipsa de timp, oboseala etc, dar nu permiteti ca acestea sa fure romantismul relatiei.

3.”Nu mai petreci timp cu mine, este mai important hobby-ul tau”

Nu este corect faptul ca partener(a)(ul) isi petrece tot timpul liber cu prietenii sau pentru practicarea unui hobby, dar nici nu trebuie sa gandesti ca trebuie sa fie tot timpul cu tine. Time-out-ul este vital pentru relatie deoarece permite ambilor parteneri sa se dezvolte ca individ. Puteti face un angajament pentru cat timp veti petrece impreuna, astfel incat sa se indeplineasca asteptarile voastre.

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori