Petrecerea burlacilor

Idei trasnite pentru organizarea petrecerii burlacilor/burlacitelor

In ultima vreme tot mai multi tineri aleg ca inainte de nunta sa petreaca impreuna cu prietenii in cadrul petrecerii burlacilor/burlacitelor. Obiceiul nu este romanesc insa este practicat de cei mai multi dintre viitorii miri. Pana prin anii 1960, doar mirele se putea bucura o astfel de petrecere. Dupa aceasta perioada, pe principiul egalitatii drepturilor dintre femei si barbati, nu doar barbatii au parte de petrecerea care puncteaza momentul din care cei doi viitori miri nu vor mai putea sa se bucure de libertatea cu care erau obisnuiti  inaintea nuntii, ci si femeile. O astfel de petrecere presupune buna dispozitie, distractie, veselie. In mod traditional, petrecerea burlacitelor este organizata de catre domnisoara de onoare iar cea a burlacilor de catre cavalerul de onoare. In practica, petrecerea burlacitelor este organizata de prietenele cele mai bune ale viitoarei mirese, iar petrecerea burlacilor de prietenii cei mai buni pe care ii are. Cei care organizeaza petrecerea sunt si cei care suporta toate cheltuielile implicate.

Fie ca este vorba despre petrecerea burlacilor sau vorbim despre petrecerea burlacitelor, ambele situatii ofera posibilitatea perfecta pentru punerea in aplicare a celor mai traznite idei.

Idei trasnite pentru petrecerea burlacitelor

Cum cele mai multe dintre viitoarele miresele sunt atat de stresate inainte de nunta incat nu se pot bucura de petrecere, prietenor sale responsabile cu organizarea le revine sarcina de a transforma aceasta “ultima noapte de libertate” intr-un prilej in sa uite de toate grijile. Idei pentru o petrecere trasnita sunt numeroase: de la crazy dress party la boys out party.

O mireasa nonconformista are prietene care se inscriu in aceleasi tipare. Unei astfel de personalitati ii pot fi potrivite petreceri precum crazy dress party, motorcycle (b)ride night, baking night, paranormal night sau wine tasting night out. Ce presupun astfel de petreceri? In ordinea in care  le-am enumerat pot include: achizitionarea sau inchirierea unor rochii iesite din tipare si absolut trasnite pe care le vor imbraca burlacita (inca) si prietenele sale cand vor iesi sa petreaca in oras – un bun exemplu de inspiratie pentru astfel de tinute poate fi Lady GaGa; un party cu o banda de motociclisti; pregatirea unui meniu care sa includa preparate in cele mai inedite forme, chiar si cu tenta sexuala; o invitatie la pary a unei persoane care se pricepe sa citeasca in palma, cafea sau carti de tarot; organizarea petrecerii intr-o crama in care toata noaptea se vor degusta vinuri.

Bineinteles ca exista si viitoare mirese pentru care niciuna dintre ideile prezentate anterior nu va fi pe plac, dar si pentru acestea exista solutii: petreceri la care toate fetele sa poarte tinute-uniforma, eventual tricouri personalizate cu un anumit mesaj; petreceri la care prietenele vor imita cate un personaj din filmul preferat al miresei prin tinute, machiaj si comportament;  sedinte foto in tinute trasnite; petreceri la care se invita comedianti etc.

Idei trasnite pentru petrecerea burlacilor

Petrecerea burlacilor club de streaptease sau intr-un salon de masaj erotic, pot fi considerate de multi idei bune pentru un party reusit, insa sunt mult prea comune. Mult mai interesante pot fi petrecerile cu multa adrenalina care includ wind-surf, sarituri cu parasuta, intreceri cu masini, bungee-jumping,  scuba-diving sau rafting.

Bineinteles ca lista cu idei pentru ambele “tabere” poate continua insa, indiferent de locatie, de tema si ingrediente, ar trebui sa existe limite si masura in anumite situatii – de exemplu,  sa pleci la Amderdam cu baietii pentru o petrecere a burlacilor poate insemna mai mult decat un party a carei idee nu o deranjeaza nicicum pe viitoarea mireasa.

Pe cine invitam la petrecerea burlacilor/burlacitelor

Petrecerea burlacilor/burlacitelor reprezinta un prilej de distractie pentru viitorii miri si prietenii lor. Vorbind doar despre petrecerea burlacilor, istoria acesteia ne intoarce in timp in vremurile in care spartanii organizau cina festiva la care luau parte mirele si prietenii sai. Ceva mai aproape de vremurile moderne, in perioada Victoriana, in Anglia mirele organiza o petrecere cu o seara inainte de nunta la care invita toti prietenii pe care nu dorea sa-i cunoasca mireasa. La acele vremuri se considera ca un barbat casatorit isi va abandona vechii prieteni iar in cadrul petrecerii burlacilor isi lua ramas bun de la ei.oclipa.ro--4

Azi, astfel de petreceri sunt obisnuite mai multor tari si sunt un prilej cu care cei doi miri isi iau la revedere de la libertate inconjurati de prietenii pe care ii invita in functie de sex: mireasa isi invita prietenele si mirii isi invita prietenii. Referindu-ne strict la ziua de azi, petrecerile de burlaci si burlacite s-au schimbat mult. Au fost cazuri in care o nunta a fost anulata din cauza unei petreceri deocheate, mirii simtind nevoia sa se distreze cat pentru o viata intreaga, fara limite. Avand exemple ale unor astfel de evenimente nefericite multe cupluri renunta la petrecerea burlacilor alegand in schimb distractii interesante precum: petrecerile cu multa adrenalina care includ wind-surf, sarituri cu parasuta, intreceri cu masini, bungee-jumping,  scuba-diving sau rafting.

Petrecerile burlacitelor sunt destul de recent organizate, mai exact dupa anii 1960 cand, pe principiul egalitatii drepturilor dintre femei si barbati, s-a considerat ca nu doar barbatii sunt cei care trebuie sa se bucure de un astfel de party. Incepand cu anul 1998 au fost editate chiar si carti in care se prezinta, intre altele, modul de organizare al celor mai trasnite petreceri ale burlacitelor.

Daca initial astfel de petreceri purtau o puternica amprenta sexuala prin faptul ca includeau elemente si acte considerate simboluri ale libertatii, azi nu mai poate fi vorba despre asa ceva. In cadrul petrecerilor burlacilor nu se mai consuma relatii intime cu persoane platite iar excesul de alcool este de regula evitat.

In functie de persoana careia ii va fi adresata petrecerea, mire sau mireasa, prietenii sau prietenele acestora (dupa caz) se intalnesc pentru a stabili cel mai mic detaliu. Fara sa se omita preferintele viitorului mire sau ale viitoarei mirese, in cadrul acestor intalniri se discuta despre bugetul necesar organizarii petrecerii, despre data, locatie si alte elemente parti integrante ale party-ului. Desi se organizeaza de regula seara, o astfel de petrecere poate incepe de dimineata. In cazul mireselor, niciodata nu se organizeaza petrecerea in locuinta personala.

Petrecerea burlacitelor este organizata de cele mai bune prietene care vor invita apropiate ale miresei, vor pregati o petrecere surpriza si o vor pune in tema pe burlacita sarbatorita pentru a se pregati de party. Presupunand ca cele mai bune prietene ale miresei vor fi si domnisoarele de onoare la nunta, acestea vor trebui sa stabileasca obiectivele ce vor fi atinse in seara petrecerii burlacitelor. Aceleasi sarcini pe care le au domnisoarele de onoare atunci cand organizeaza petrecerea burlacitelor le au si cavalerii de onoare care se vor ocupa de pregatirea petrecerii burlacilor. Acest eveniment trebuie sa fie memorabil pentru toti participantii si nu doar pentru miri!

Unde putem organiza petrecerea burlacilor

Exista un moment in care orice barbat accepta ca viata fara obligatii se incheie. Aceasta perioada care implica “fac ce vreau” si “sunt liber” se incheie odata ce tanarul hotareste sa se casatoreasca. Cei mai multi dintre viitori miri decid sa nu incheie aceasta perioada oricum, ci bucurandu-se de o petrecere de neuitat.

Planificarea petrecerii burlacilor este de cele mai multe ori sarcina celui mai bun prieten dar poate fi, de asemenea, sarcina unui frate al mirelui sau a altor buni prieteni pe care mirele ii are. La aceasta petrecere vor participa prietenii foarte apropiati dar si rude ale acestuia (frati, verisori etc.). Nu este nimic anormal ca la petrecere sa participe tatal mirelui si viitorul sau socru. Dimpotriva, am putea spune daca ne gandim ca mireasa va putea sta mult mai linistita stiind ca tatal sau este acolo.  Cel care organizeaza petrecerea va face o lista cu toti invitatii pe care va trebui sa o vada si mirele. Ulterior se vor trimite invitatii catre toti cei care vor participa.IMG_0186

Sub nicio forma petrecerea burlacilor nu trebuie organizata in seara anterioara nuntii, deoarece nu este o idee buna ca mirele sau alti participanti sa ajunga mahmuri la marele eveniment. La aceasta petrecere ale carei costuri sunt suportate in totalitate de catre cei care organizeaza si participa, mirele va fi un invitat de onoare de ale carui dorinte trebuie sa se tina cont. Petrecerea poate fi organizata intr-un restaurant, un club, intr-o locatie inchiriata din localitate sau din afara acesteia sau chiar la un prieten acasa.

A devenit banal ca petrecerea burlacilor sa fie organizata intr-un club de noapte sau intr-un salon de masaj erotic. Cum banala a devenit si ideea unei plimbari cu limuzina prin oras in timpul careia se consuma bauturi fine. In schimb, ideea unei iesiri la pescuit si o cabana inchiriata pentru o noapte poate fi pe placul unui mire. Pe de alta parte, atat mirele cat si invitatii se pot simti minunat facand caiac-canoe, plimbari cu ATV-ul, wind-surf, sarituri cu parasuta, bungee-jumping, rafting sau scuba-diving.

In ideea ca viitorului mire ii place sa cante si invitatii ii impartasesc pasiunea, poate fi inchiriat un local si organizata o seara de karaoke. Pentru un mire care iubeste karting-ul pot fi organizate deplasari intr-un oras in care exista pista. De asemenea, pentru petrecerea burlacilor poate fi organizata o noapte nebuna, o intrecere cu masini pe echipe. Petrecerea burlacilor poate include si bowling, un joc distractiv ce se poate juca in echipe.

Bineinteles ca stabilirea locului in care va fi petrecerea burlacilor depinde foarte mult de buget. In situatiile in care exista un buget mai mare pot fi organizate mini vacante in locuri exclusiviste din afara tarii. Important este ca indiferent de locatia aleasa, sa se pastreze limite in asa fel incat a doua zi sa nu presupuna anularea nuntii. Au existat situatii cand viitorii miri au confundat aceasta petrecere cu ultima zi in care au liber la desfrau. La petreceri au fost aduse femei alaturi de care invitatii s-au distrat ca in cele din urma sa se ajunga si la acte sexuale. Intr-un fel sau altul mireasa a aflat iar nunta nu a mai avut loc.

Unde putem merge pentru petrecerea burlacitelor

Un eveniment pe care mireasa si-l va aminti toata viata este petrecerea burlacitelor. Acest party era organizat cu ceva ani in urma de catre domnisoara de onoare. Azi, lucrurile s-au mai schimbat, petrecerea burlacitelor fiind organizata de mai multe prietene ale miresei. De asemenea, exista si situatii in care si mireasa se ocupa de organizarea petrecerii. Indiferent de cine planifica si organizeaza, acest party trebuie sa ramana in memoria miresei si a invitatelor pentru totdeauna, de aceea se cauta cele mai inedite posibilitati de petrecere, locatii atractive si experiente uluitoare.

Cand vine vorba despre locul in care se poate organiza petrecerea burlacitelor posibilitatile sunt numeroase. Nu luam in calcul plimbarea cu limuzina prin centrul orasului sau o iesire in club, deoarece sunt idei care s-au banalizat in timp.

O idee buna ar putea fi ca organizatoarele petrecerii sa opteze pentru o excursie de weekend intr-un loc in care mireasa nu a mai fost niciodata dar isi dorea sa ajunga. O alta idee ar fi sa inchiriati un vaporas – la Valea cu Pesti, de exemplu, un colt de rai foarte aproape de Bucuresti – pe care sa va plimbati doua zile, timp in care va veti relaxa si veti depana amintiri.fotograf_nunta_12

Ce spuneti de un foc de tabara la munte sau pe malul marii cu un casetofon imprumutat de la parinti, care sa va aminteasca de perioada adolescentei? O idee inedita este si aceea de a pleca cu cortul asa ca intre fete, pentru cateva zile. In situatia in care mireasa iubeste natura, o iesire pe munte cu rucsacele in spate si un ghid alaturi reprezinta o idee excelenta. O alta idee ce poate fi inclusa in topul celor mai interesante optiuni pentru petrecerea burlacitelor este aceea de a pleca intr-o excursie cu masinile catre o destinatie spre care mireasa nu a mai calatorit niciodata.

Locul in care se va organiza petrecerea burlacitelor tine in mod special si de bugetul celor care vor organiza petrecerea. Evident ca dispunand de un buget mai mare se poate opta si pentru locuri exclusiviste din tara sau din afara tarii. Chiar daca se alege petrecerea unui weekend in afara tarii, planificarea din timp poate economisi bani deoarece se poate beneficia de discounturi oferite de agentiile de turism sau de hoteluri. Impatimitele de shopping pot opta, de exemplu, pentru un weekend petrecut la Milano. Pasionatele de arta si cultura pot alege Florenta, unul dintre cele mai frumoase orase din lume, un oras exemplar pentru ceea ce reprezintă turismul cultural, sau Roma, un oras fascinant din punct de vedere istoric, cunoscut si sub numele de orasul etern sau orasul celor 7 coline.

O alta idee interesanta ar fi turul manastirilor din nordul Moldovei sau un weekend petrecut in Maramures. La fel de buna este si ideea de a merge pe litoral si de a petrece cateva zile la soare cu un cocktail alaturi.

Desigur, exemplele pot continua, insa plecand de la ideea ca petrecerea burlacitelor trebuie sa ramana in memoria miresei si a prietenelor sale pentru o viata, cu imaginatie si creativitate, organizatoarele pot face fata cu succes acestei provocari.

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori