Suna acum: 0756oclipa / 0726.860.693

  • facebook
  • google
  • twitter
  • flickr
  • pinterest
  • vimeo
  • youtube

Patru obiceiuri de nunta de care nu stiai

Patru obiceiuri de nunta de care nu stiai

La noi, la romani, ziua nuntii este plina de obiceiuri, de cutume pe care multi nu le inteleg si de superstitii ramase din batrani, ale caror explicatii nu mai au nici o insemnatate pentru noi. Aceste traditii difera de la o regiune la alta, pastrandu-se insa elementele de baza.

Sub influenta modernitatii si a culturii americane in special au inceput sa patrunda insa si tot mai multe obiceiuri noi de nunta, fiecare avand o anumita incarcatura emotionala si sentimentala.

Pe langa traditia „Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat, ceva albastru” au prins foarte bine la noi si ritualuri sau mici detalii care pot infrumuseta ziua respectiva si pot ramane in amintirea tuturor.

Unul dintre aceste elemente este reprezentat de proiectarea in timpul petrecerii a unor fotografii ale celor doi miri. In general sunt alese poze reprezentative din diverse perioade ale vietii lor, din copilarie pana in prezent. Pozele de cuplu, de la inceputul relatiei, vor face cu siguranta deliciul publicului, caci vor arata doi copii indragostiti, cu viitorul in fata. Fiecare fotografie poate fi insotita de comentarii sau mici texte, ale mirilor sau ale unui prieten drag.

Sedinta foto din timpul pregatirii miresei pentru marele eveniment este o alta obisnuinta ce a fost imprumutata si la noi. Aceasta sedinta foto poate surprinde momentele in care mireasa este la machiaj, la coafura, clipele pretioase in care este ajutata de domnisoara de onoare si prietene sa se imbrace cu rochia ei alba, dar si clipele petrecute alaturi de mama sa. Pentru a se obtine un efect si mai interesant se pot folosi tinute personalizate, cum ar fi un tricou cu mesaj funny sau cu data evenimentului.

Un alt tip de sedinta foto este introdus in ultimii ani la noi, si anume cel in care se celebreaza familia si uniunea in cadrul acesteia. Un exemplu este cel in care se fotografiaza mireasa alaturi de mama si bunica sa, insa dincolo de poza clasica se pot surpinde cadre doar cu mainele celor trei personaje pe care troneaza verighetele, marturii ale iubirii si dainuirii acesteia peste ani.

Mesajele pe pantofi. Da, sa scrii pe pantofii miresei, si chiar pe cei ai ginerelui este un obicei des intalnit la americani in special, si patrunde incet si la noi, in special la nuntile cuplurilor nonconformiste. Mesajele sunt scrise pe talpile pantofilor, iar mai nou au aparut si pantofi pe a caror fata se poate desena sau nota un scurt mesaj. Cu siguranta aceste detalii vor reprezenta un punct de atractie pentru fotograf si nuntasi in egala masura.

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.
Share

aparate foto digitale

No Comments

Enroll Your Words

Studioul Oclipa

Ofera servicii profesionale foto si video evenimente celor mai importante evenimente din viata dvs.
To Top