Nasii si indatoririle lor la botez

 Fotograf botezSfanta Taina a Botezului este una dintre cele mai frumoase momente din viata noastra, fie ca ne aflam in postura de parinti, de nasi, mosi sau bunici. Daca slujba oficiata de catre preoti in biserica este aceeasi peste tot la noi in tara, obicieurile si mai ales superstitiile sunt foarte variate de la o regiune la alta.

Nasii sunt cei care au un rol foarte important in cadrul acestui eveniment. Ei trebuie sa se ocupe de slujba, de tinuta micutului si de cateva ritualuri desfasurate inainte de botez si chiar dupa. Astfel, nasii sunt cei care trebuie sa cumpere finutului lor un set complet de haine, pornind de la scutece si terminand cu gecuta, paturica si botosei. Copilul este adus la biserica in hainele cumparate de mosi sau de parinti si, dupa baita in cristelnita, cel mic este imbracat de nasa in haine nou-noute. Tot nasii trebuie sa cumpere prosoape pentru a-l stege pe cel botezat, dar si pentru preot. Odata scos din apa, preotul ii da nasei in brate copilul, iar aceasta trebuie sa il primeasca intr-un scutec alb, nefinisat, fara tiv si fara decor. Tot acum este nevoie si de o fasa, o panglica de culoare albastra sau roz, chiar alba, pe care tot preotul o foloseste si pe care nasa trebuie sa o pastreze langa prichindel.

Tot nasii vor cumpara lumanarea pentru botez, despre care se spune ca trebuie sa aiba o fonta albastra pentu baietei si respectiv roz pentru fetite. Aceasta lumanare este folosita nu numai in timpul slujbei de botezare, ci si a doua zi, acasa.

Toate aceste detalii fac intregul eveniment si mai emotionant, dar si mai placut. Fotografiile vor pasta aceste momente pentru o eternitate, pentru ca parintii sa se poata bucura si peste ani de amintirile respective, chiar alaturi de protagonist. Tocmai de aceea este bine ca la acest eveniment sa participe un fotograf profesionist, care sa stie sa surprinda frumusetea fiecarei etape si fericirea de pe chipul parintior si al nasilor.

Pe langa obisnuitele poze facute in timpul slujbei in biserica, acesta va sti sa orchestreze si sedinta foto de dupa. In functie de anotimp si de vreme, exista multe posibilitati de a trage cateva cadre de vis. Micul crestin va fi personajul principal, iar hainutele sale, alese special de parintii spirituali pentru ziua respectiva, precum si lumanarea, vor fi si ele un punct de atractie.

 

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori