Lucruri interesante despre lumanarile de nunta

ianuarie 31, 2016
by
in Nunta
Niciun comentariu

Lucruri interesante despre lumanarile de nunta

Nunta este un moment special in viata fiecarui cuplu. Este un eveniment unic si de aceea sunt situatii in care traditiile ocupa un loc mai mult sau mai putin important. Petitul, gatitul miresei, jocul gainii, turta sau colacul miresei….sunt doar cateva traditii pe care le putem intalni la o nunta romaneasca. In plus, obiceiurile variaza de la o zona a tarii la alta. Un lucru este sigur: traditiile nu pot lipsi cu desavarsire deoarece fiecare traditie respectata este o amintire frumoasa in sufletul mirilor si al invitatilor acestora.

Lumanarile de nunta sunt obligatorii la slujba de cununie. Acestea simbolizeaza puterea credintei celor doi miri. Sunt cumparate de catre nasi, impreuna cu voalul si parura miresei.

Desigur, exista anumite superstitii legate de lumanarile de cununie. Una dintre ele spune ca acestea trebuiesc aprinse doar in timpul ceremoniei religioase.

De asemenea, lumanarile nu trebuiesc transportate in aceeasi masina, ci separat. Lumanarile pot avea diferite forme, in functie de preferintele mirilor si ale nasilor.

Se spune ca prima picatura de ceara care se scurge pe marginea lumanarii in timpul ceremoniei este aducatoare de ghinion persoanei care este cea mai apropiata de acea parte a lumanarii.

De asemenea, aprinderea lumanarilor in casa noua este aducatoare de fericire si noroc.

Alta credinta spune ca acel mire a carui lumanare se va stinge prima, acela va muri primul.

Lumanarile de cununie trebuiesc pastrate si aprinse atunci cand exista conflicete in familie.

Cand alegem lumanarile de nunta, trebuie sa respectam tematica acesteia, daca am ales una. Ideal este sa nu optam pentru lumanari foarte mari, deoarece sunt incommode pentru cei care au sarcina sa le tina. Miresele indemanatice si creative pot opta sa decoreze chiar ele lumanarile, dupa gustul, preferintele si bugetul lor. Cu siguranta astfel vor impresiona placut pe toata lumea si vor starni admiratia invitatilor.

Lumanarile se gasesc intr-o bogata varietate de culori, de la cele clasice albe, pana la cele albastre, verzi, galbene ori rosii. Estetic este ca aranjamentele florale ale lumanarilor sa fie compuse din aceleasi flori precum cele din buchetul miresei si cel al nasei, pentru a crea o armonie cromatica.

Cei mai pretentiosi pot opta pentru lumanarile stratificate. Acestea au un design multicolor deosebit si vor fi o pata de culoare de bun gust in ceremonialul nuntii.

Traditia crestina spune ca in a 8 a zi dupa cununia religioasa, mirii trebuie sa vina la biserica impreuna cu nasii, unde li se citeste o rugaciune specifica. Cu aceasta ocazie, lumanarile de cununie se doneaza bisericii, daca mirii doresc.

Lumanarile sculptate reprezinta si ele o alegere potrivita. Se remarca prin rafinament, eleganta si un design spectaculos. Sunt potrivite pentru acei miri care sunt adeptii unei nunti nonconformiste.

Oricare ar fi alegerea mirilor, important este sa nu-si contureze optiunea fara sa se consulte inainte cu o persoana specializata, care ii poate ajuta cu indicatii pretioase si poate aplica preferintele lor pe specificul nuntii, caracteristicile localului in care se va desfasura petrecerea, dar si in functie de tinutele nasilor.

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori