Invata sa indepartezi inamicii fericirii

Zilele si noptile pline de furie se pot transforma in momente de liniste doar daca veti sti sa indepartati inamicii fericirii

Daca ne gandim la virtuti ca hrana spirituala, atunci emotiile sunt ca simturile de gust si miros. Simtim emotii pozitive atunci cand suntem inconjurati de calitati pozitive, cum ar fi iubirea, onestitatea, bunatatea etc. Pe de alta parte, simtim emotii negative atunci cand aceste calitati nu sunt prezente. De asemenea, simtim furie cand percepem absenta dreptatii. Furia, la fel ca orice alta emotie, reprezinta o sursa de crestere spirituala. De cate ori ne simtim furiosi doar pentru ca am interpretat gresit actiunea cuiva? Cat de repede poate fi transformata mania in iertare? Sunt oameni care se bazeaza foarte mult pe emotii, altii se bazeaza pe ratiune, insa atat emotia cat si ratiunea depind de claritatea si puritatea perceptiei.

Emotiile negative ne pot afecta partenerul. Cu rabdare invatam sa facem fata la toanele din cuplu si sa nu raspundem la rau cu aceeasi dispozitie. Țineti minte ca umorul este o virtute minunata prin care se pot evita discutiile. Este important sa ne dezvoltam capacitatea de a rade de deficientele si erorile noastre.

Ego-ul este inamicul numarul unu al fericirii, este ascuns in noi si este regele naturii noastre inferioare sau materiale. Atunci cand ego-ul nu este controlat, relatia de casatorie este profund afectata, cuplurile actioneaza in mod individualist si incep problemele. Chiar si atunci cand nu gasim o solutie la problemele pe care le avem, trebuie sa ne asiguram ca nu afecteaza in mod negativ casatoria. Sotul sau sotia trebuie sa gaseasca calea de a merge mai departe. Multe cupluri pastreaza resentimente si atunci cand ajung la limita, explodeaza. Aceasta atitudine nu este constructiva pentru viata unui cuplu.

Intr-un cuplu trebuie sa existe intotdeauna o solutie pentru a sta departe de conflicte.

  • Cand unul dintre soti este furios, celalalt ar trebui ca sa ii ofere timp sa se calmeze;
  • Identificarea conflictului in termeni simpli, cei doi referindu-se la problema fara cearta;
  • Este important sa il asculti pe celalalt fara a-l intrerupe;
  • Evitati sa judecati, acuzati sau sa folositi cuvinte jignitoare, observa fapte si percepem sentimentele;
  • Cautati solutii. Dati idei fara a judeca, apoi evaluati: „in cazul in care functioneaza aceasta idee, ce se intampla daca facem asta, sau asta?”.
  • Agreati respectuos sugestiile fiecaruia: „multumesc pentru ca …”;
  • Vorbiti cu sinceritate despre sentimente. Cealalta persoana nu poate ghici ce se intampla in noi, daca nu impartasim.

Cand avem haine murdare in casa, le spalam imediat. In acelasi mod trebuie sa actionam pentru a rezolva conflictul sau neintelegerea. Nu ar trebui sa lasam sa treaca o noapte fara a vorbi si fara a rezolva problema. Amintiti-va ca sunteti sot si sotie pentru totdeauna, si nu permiteti ca maruntisurile vietii materiale sa intervina intre voi!

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori