Familiile, un motiv de tensiune intre cei doi viitori miri

Cei care au experimentat organizarea unei nunti stiu ca nu este este usor sa organizezi un asemenea eveniment major. Planificarea unuia dintre cele mai fericite momente din viata va trece si prin momente de tensiune. De regula, neintelegerile apar pe fondul unei comunicari defectuase intre viitorii miri, intre acestia cu familiile s.a.m.d.

Disputele cu familiile apar, de obicei, atunci cand  parintii contribuie la bugetul nuntii, o situatie care uneori vine mana in mana cu anumite impuneri. De aceea, trebuie sa se comunice bine inca de la inceput si sa se stabileasca in mod clar regulile. Parintii ar trebui sa inteleaga ca deciziile vor fi luate de viitorii miri si ca aportul lor la nunta, de orice natura ar fi, trebuie facut fara vreun interes.

La modul ideal se va stabili un buget, intotdeauna o cifra realista si posibila, iar apoi se va vedea daca parintii doresc sa colaboreze la clarificarea tuturor elementelor inainte de a incepe organizarea nuntii. O comunicare sincera si directa este cea mai buna solutie pentru planificarea nuntii fara stres. S-ar putea crede ca acest lucru este usor de spus, dar dificil de realizat. Nu este o sarcina usoara sa faci fata pretentiile parintilor si socrilor, dar tineti cont ca nunta va apartine si ca totul trebuie organizat asa cum va doriti.

Intr-un top al cauzelor care produc tensiuni, discutii in contradictoriu si uneori certuri grave, in perioada de organizare a nuntii, primul loc este ocupat de discutiile cu privire la buget, iar locul al doilelea este ocupat de atitudinea familiilor celor doi logodnici. Mai mereu, in perioada de planificare a nuntii apar  anumite frictiuni cauzate de opinii, comentarii si/sau sugestii deplasate cu privire la buget, lista de invitati s.a.m.d.

Ce este de facut? Ascultati toate sugestiile de la parinti, socri, prieteni, dar clarificati faptul ca in cele din urma voi veti decide. Atat parintii cat si socrii au pretentii si cu privire la inviati? Pentru a evita cearta cu ei stabiliti un numar maxim de persoane pe care sa le poata invita fiecare dintre cele doua familii.

Dar, oricat de iscoditori, pretentiosi si bagaciosi sunt parintii si socrii, ei sunt o sursa de intelepciune si experienta. Profitati de acest lucru si consultat-i. Alegeti din sfaturile oferite ceea ce va convine, pana la urma vor intelege ca nu ei se casatoresc si ca nunta va apartine.

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori