Despre ce sa NU porti la o sedinta foto

Despre ce sa NU porti la o sedinta foto

Ceea ce alagem sa purtam in cadrul unei sedinte foto este, fireste, extrem de important, caci fotografiile acelea au menirea de a dainui peste timp si de a ramane amintiri pentru multi ani. Unele din acestea vor fi inramate, transformate in canvas si expuse in propriul camin, devenind asadar o parte importanta a casei si a vietii noastre. Vor fi admirate de toti cei care ne calca pragul si, odata cu ele, vor fi admirate si clipele noastre de bucurie alaturi de familie, de copii sau partener.

Tocmai pentru ca aceste imagini reprezinta amintiri fara varsta, este important modul in care alegem sa ne imbracam, astfel incat si vestimentatia noastra sa fie mereu actuala, mereu potrivita si mereu frumoasa si eleganta, deci atemporala.

Ce NU trebuie sa faceti atunci cand alegeti tinuta pentru o sedinta foto:

  • Nu trebuie sa optati pentru mai mult de 4 culori/nuante. Daca in fotografii va aparea o singura persoana, atunci este bine sa ne limitam la 3 culori diferite. Daca este prezenta intreaga familie, se poate merge pana la 4 culori, insa cat mai armonizate si cat mai placute. Trebuie evitate combinatiile indraznete, culorile electrice sau prea multe imprimeuri.
  • Asortarea excesiva. Chiar daca am spus ca nu trebuie mai mult de 4 nuante, aceast lucru nu trebuie dus la extrem. Nu este bine ca toti membrii familiei sa poarte acele 4 culori pentru a se asorta, dar nici sa se limiteze cu totii la blugi si tricou alb. Cu moderatie si inspiratie se pot obtine lucruri foarte frumoase.
  • Purtarea de logo-uri, insemne sau desene. Aceste detalii grafice pot strica aspectul unor fotografii profesioniste, luandu-le acel farmec al finisajelor specifice. In plus, ele distrag atentia de la personajul care le poarta, atragandu-o asupra lor. Mai mult, peste ani, cei care vor privi imaginile vor admira intai siglele, amintindu-si de vremurile de atunci, ce se purta, ce firme/branduri erau pe atunci, sau vor fi incantati sa vada chipul lui Mikey Mouse pe tricoul copilului, si nu fetisoara lui radiind de fericire.
  • Vizita la salon. Daca unul sau mai multi membri ai familiei trebuie sa se tunda inaninte de sedinta foto, este mai bine ca aceasta sa aiba loc cu cel putin o saptamana inainte de data programata cu fotograful. De cele mai multe ori, mai ales in cazul copiilor, parul nu se aseaza imediat dupa ce este tuns, astfel ca are nevoie de cateva zile pentru a mai creste si a lua forma dorita. Aceeasi regula se aplica si in cazul doamnelor: evitati vizita la cosmetica pe ultima suta de metri, caci nu se stie care va fi rezultatul final si este posibil ca tenul sa nu capete aspectul dorit, ci dimpotriva.
  • Oricat de mult va doriti sa fiti la moda, sa se vada in fotografii personalitatea si cat de bine informati si in pas cu tendintele sunteti, este mai bine sa evitati purtarea de tinute extravagante. Si cand spun extravagante nu ma refer la haine ciudate sau iesite din tipare, ci la haine care sunt la moda pentru un sezon, pentru ca apoi sa dispara cu totul si sa fie uitate. Astfel de tinute va vor face sa va rusinati de ele peste un an, asadar peste 20 de ani vor fi de-a dreptul… ridicole.

Aceste lucruri sunt, poate, bine cunoscute, insa nu strica sa le recitim de fiecare data cand ne pregatim pentru o sedinta foto profesionista, pentru a obtine amintiri cu adevarat memorabile.

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori