De ce costa un fotograf profesionist pentru nunta

Dincolo de echipament si ore de lucru, pentru ce platesti un fotograf?

Bugetul unei nunti este foarte important pentru ca in functie de marimea acestuia se vor alege serviciile, mai ieftine sau mai costisitoare. Pentru fotograf se opteaza, de asemenea, in functie de buget. Costurile serviciilor asigurate de un fotograf nunta includ o multime de ingrediente.

1. Calitatea fotografiilor
Fotograful nu se alege precum celelalte ingrediente ale unei nunti care sunt de „consum”. Locatia, firma de catering sau DJ-ul aduc beneficii care vor fi „consumate“, ceea ce inseamna ca de acestea va puteti bucura pentru un timp limitat, pentru ca dupa ziua evenimentului vor fi uitate. Pe de alta parte, fotografiile reprezinta o investitie, deoarece vor pastra amintirile vii peste ani. Din acest motiv cand se alege fotograful se opteaza pentru calitate.

Calitatea fotografiilor este primordiala. Acestea vor purta peste ani memoria unui moment unic. Mai mult, calitatea serviciilor fotografului priveste si produsele adiacente: album foto, imprimare etc. Un pret mic poate fi echivalent cu servicii de slaba calitate. De regula, un pret mai mare asigura si o calitate mai buna a serviciilor, insa acest aspect nu trebuie generalizat. Ideea pe care trebuie sa o aveti in minte este ca prin alegerea unui fotograf nunta bun faceti o investitie pe termen lung.

2. Experienta si reputatia fotografului
Experienta si reputatia unui fotograf va avea impact asupra pretului. Nu veti plati un tarif similar unui fotograf care lucreaza de un an sau doi fotografii nunta si unui fotograf care desfasoara aceasta activitate de 5 sau 10 ani. Este foarte important sa stati departe de acei fotografi amatori, deoarece multi doar cumpara un aparat de fotografiat si isi fac un site online, insa profesionalismul lasa mult de dorit. Faptul ca un fotograf are recomandari si este laudat de catre clienti reprezinta o garantie a calitatii care asigura linistea viitorilor miri. Experienta sa va asigura in special coerenta si consecventa in calitatea imaginii.

3. Profesionalism
Similar altor activitati si in gestionarea acestei afaceri se pune problema costurilor si datoriilor acumulate. Toate echipamentele trebuie sa fie verificate de catre firme specializate. Un fotograf bun, cu experienta, detine echipamentele in dublu exemplar. Ce se intampla daca echipamentele s-ar defecta in ziua nuntii? Acest lucru se poate intampla, insa un fotograf cu experienta ia in calcul neprevazutul si se pregateste in acest sens. Prin urmare, un profesionist are preturi mai mari din cauza tuturor costurilor implicate de munca sa.

In concluzie, este esential sa optati pentru un fotograf care se potriveste cu viziunea voastra. Rezultatul unor astfel de colaborari vor fi produse high-end durabile, mosteniri vizuale care va fac mandri!

Viata este plina de alegeri, nu putem avea totul, dar intotdeauna avem posibilitatea de a face o alegere …

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Un comentariu on This Post

Alexandru Tautu
octombrie 30, 2017

Putini stiu sa aprecieze cu adevarat un fotograf! Felicitari pentru articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori