Cununia civila si cea religioasa in aceeasi zi

Cununia civila si cea religioasa in aceeasi zi: da sau nu?

Cununia civila si cea religioasa in aceeasi zi: da sau nu?

Cine decoreaza masinile? Cate masini vin? Cine duce lumanarile? Sunt doar cateva intrebari la care mirii trebuie sa gaseasca un raspuns, atunci cand isi planifica nunta.

O alta intrebare pe care si-o pun cuplurile care urmeaza sa se casatoreasca este daca ar fi bine sa planifice cununia civila si cea religioasa pentru aceeasi zi. Un astfel de aveniment dublu are o serie de avantaje:

  • Nu mai este necesara o petrecere dupa cununia civila. In plus, toate rudele pe care mirii si le doresc sa fie prezente, vor putea sa asiste atat la cununia civila, cat si la cea religioasa.
  • Rochia de mireasa va putea fi purtata atat la oficierea cununiei civile, cat si in cadrul celei religioase si astfel mireasa se poate bucura de ea pentru mai mult timp. In plus, se face o economie considerabila la machiaj si coafura, cu conditia ca acestea sa fie realizate cu produse de calitate, care sa reziste la factorii de mediu. De asemenea, florile primite la cununia civila pot fi mai apoi folosite la decorarea localului in care are loc petrecerea.

Cei care opteaza pentru un astfel de eveniment 2 in 1, vor avea cu siguranta parte de multa alergatura si stres, care de multe ori pot da nastere unor situatii neplacute. Asadar, daca nu va stiti rezistenti la stres si oboseala, ar trebui sa va planificati cununia civila si cea religioasa in zile diferite. Marele avantaj al savarsirii ambelor cununii in aceeasi zi, il reprezinta evitarea unei cheltuieli suplimentare cu sarbatorirea evenimentului. In plus, aceasta varianta este ideala pentru cuplurile care dispun de un buget redus si nu-si permit sa faca cheltuieli suplimentare. De asemenea, exista situatii in care cuplurile care au deja un copil aleg sa organizeze cununia civila, cea religioasa dar si botezul copilului, pentru a evita cheltuieli suplimentare si a da celor ce doresc, sansa de a fi martori la toate trei evenimentele.

Daca mirii aleg sa organizeze cununia civila si cea religioasa in zile diferite, vor avea sansa de a se bucura pe deplin de fiecare ceremonie in parte. De asemenea, stresul resimtit este redus considerabil: mirii pot alege ce ora doresc pentru oficierea cununiei civile, in ce zi a saptamanii vor, fara a avea parte de cozi interminabile la depunerea actelor necesare.

In plus, mireasa poate avea doua tinute: una pentru cununia civila si una pentru cea religioasa. Iar daca se doreste,mirii se pot oganiza astel incat sa plece cu noile documente in luna de miere. De obicei, acest stil de a organiza evenimentele este preferat de catre mirii care nu locuiesc in acelasi oras. Indiferent pentru care varianta se opteaza, este bine de stiut ca ambele au atat avantaje, cat si dezavantaje. Ceea ce conteaza cel mai mult este ca optiunile sa fie cantarite intr-un mod obiectiv iar daca mirii considera folositor, pot cere si parerile apropiatilor.

Oricare ar fi alegerea mirilor, cel mai important este sa aiba langa ei oamenii pe care ii iubesc.

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori