Cum sa ne gestionam emotiile din ziua nuntii

fotografi nunta
Cum sa facem fata stresului si cum sa ne gestionam emotiile din ziua nuntii
Eveniment de o importanta majora, nunta este si un motiv serios de stres pentru multe dintre cuplurile care reusesc sa isi uneasca destinele. Starile de anxietate sunt prezente in viata viitoarei mirese cu aproximativ un an inainte de nunta, in toata perioada de planificare a acesteia, insa se amplifica pana in ziua cea mare. De regula,  barbatii sunt mai calmi si stapanesc cu mult mai bine situatia in comparatie cu femeile, cu toate acestea, si ei pot insira tot ce ii streseaza in toata perioada de planificare a nuntii, in fiecare zi. In toata situatia asta, vestea buna este ca este complet normal sa fie asa. Intrebarile vin de-a valma in mintile celor doi: “voi regreta ca am hotarat sa ma casatoresc?”, “nu m-am grabit?”,  “vom avea si in continuare o relatie frumoasa?” La toate aceste intrebari care amplifica starea de anxietate se mai adauga “n” sarcini care necesita rezolvare imediata, cheltuieli care par fara sfarsit si, de multe ori, mai mari decat s-a considerat ca vor fi, probleme care par nerezolvabile si multe altele. Ce-i de facut? Se pot exclude radical starile tensionate? Nu! Dar se pot organiza lucrurile astfel incat acestea sa-si reduca din intensitate.

O planificare a nuntii realizata intr-un mod cat mai concret, cu toti pasii necesar de realizat inclusi, cu sarcini comune, sarcini pentru ea si sarcini pentru el bine stabilite, va reduce stresul. De asemenea, ajutorul familiei poate fi pretios cu conditia sa stiti sa-l gestionati asa cum trebuie. Pentru a evita situatii neplacute viitorii miri isi pot ruga familiile sa preia sarcini ce nu necesita decizii foarte importante. De regula, familiile intervin cu sfaturi si cereri in scopul de a veni in ajutor, insa multe dintre acestea nu sunt pe placul mirilor. Ce este de facut in astfel de situatii?

Este suficient ca mirii sa reaminteasca familiilor ca este nunta lor evitand in acest fel stari de tensiune nejustificate. In acelasi registru se inscriu si invitatii care ar trebui sa inteleaga ca nunta nu este a lor si ca in primul rand conteaza ceea este pe placul mirilor.

Stresul din perioada anterioara nuntii si chiar din ziua nuntii poate duce la o relatie incordata si certuri intre miri. Gandind la un viitor frumos in doi si facand activitati relaxante impreuna, acestia pot trece peste astfel de situatii. Desi emotiile exista, niciunul dintre miri nu trebuie sa le ascunda sau sa le nege. Dupa cum am mai spus, sa fii stresat inainte de nunta si chiar in ziua nuntii este absolut firesc. Sa recunosti ca esti anxios si stresat si sa cauti  sa faci lucruri pentru a te simti mai bine este cea mai buna solutie pentru a iesi din aceasta situatie.

Pentru ca in ziua nuntii sa nu se simta foarte stresati, mirii ar trebui sa nu lase nimic de rezolvat pe ultima suta de metri. Un mic dejun in timpul caruia se asculta un mix de melodii relaxante poate face minuni. In ziua nuntii mirii nu trebuie sa se abata de la programul stabilit si nu trebuie sa fie inconjurati de persoane care le transmit emotii negative.

Urmand aceste sfaturi, ambii miri vor concluziona ca au trecut printr-o perioada de stres inutil si ca au avut o nunta minunata.

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori