Cum alegem un fotograf de nunta potrivit

Cand vorbim despre alegerea unui fotograf de nunta potrivit facem referire tocmai la aceasta potrivire intre stilul de fotografiere al acestuia, intre modul de abordare a intregului eveniment si propriile preferinte si aspiratii ale mirilor.

Asa cum alegem muzica sau aranjamentele florale pentru marea zi, la fel trebuie sa se procedeze si cu alegerea fotografului. Exista mai multe criterii de selectie, unele mai tehnice, obiective, altele mai emotionale, subiective. Fiecare dintre aceste componente este importanta, caci ele influenteaza calitatea produsului final: albumul de nunta.

Daca la partea tehnica intrebari precum ce tip de aparat de fotografiat se va folosi, ce model, cum va fi procesata imaginea ulterior nu sunt la indemana oricui, exista si aspecte pe care trebuie sa le luati in calcul atunci canddiscutati cu un fotograf: numarul de fotografi implicati (de regula este bine sa fie 2 persoane daca este o nunta mai mare), daca exista macara pentru fotografiat,daca aparatura folosita permite realizarea de fotografii de dimensiuni mari, daca acestea pot fi oferite in intregime mirilor sau acestia vor primi doar cateva fotografii, si acelea editate, cat dureaza editarea in laborator, etc..

Fotograf nunta (64)

Partea subiectiva este insa cel mai dificil de stabilit. Aici sunt implicate emotiile, dar si legatura ce se stabileste intre fotograf si miri. Cele doua parti trebuie sa fie mereu pe aceeasi lungime de unda pentru ca totul sa meargaasa cum trebuie.

Fiecare fotograf are propriul stil de lucru, urmarind anumite cadre, anumite unghiuri, anumite perspective. Pentru a alege cel mai potrivit fotograf nunta este bine ca miriisa urmareasca un numar cat mai mare de fotografi, cu portofolii dintre cele mai variate, pentru a putea identifica stilul care se potriveste cel mai bine cu cel personal.Exista fotografi care se pot plia foarte usor pe preferintele tinerilor insuratei, iar acest lucru poate fi identificat usor din varietatea mare a imaginilor si portofoliiloracestora. La fel de bine insa exista si fotografi traditionalisti, care prefera cadrele foarte bine aranjate si regizate, punand accent pe stilul clasic, al fotografiilor de grup cu atentie concentrata. O alta categorie de fotografi de nunta se joaca foarte mult cu lumina si sunt mai mult artistidecat fotografi de eveniment, in sensul crearii unor imagini cu adevarat speciale. Mirii trebuie sa identifice stilul preferat si sa aleaga fotograful in functie de acesta.

Fotograf nunta (50)

O discutie prealabila cu un profesionist va oferi toate informatiile necesare, dar va stabili si acea conexiune ce garanteaza un album de nunta perfect.

Geo Georgi Make-Up Artist
Geo Georgi Make-Up Artist, ofer servicii de machiaj de mireasa, machiaj de ocazie, machiaj de seara, machiaj de zi, machiaj pentru sedinte foto, stilizat sprancene.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori