Suna acum: 0756oclipa / 0726.860.693

 • facebook
 • google
 • twitter
 • flickr
 • pinterest
 • vimeo
 • youtube

Casatoria, lapte si miere sau nu?

Casatoria, lapte si miere sau nu

Emotiile placute pot consolida un cuplu!

Nimic nou in faptul ca emotiile controleaza comportamentul majoritatii oamenilor! O emotie reprezinta  o tulburare de dispozitie, care poate fi placuta sau dureroasa, asadar, pozitiva sau negativa. Ele pot fi stimulate de un eveniment, un cuvant, o imprejurare etc. Emotiile nu sunt doar romantice. Traim  emotii prin amintiri dureroase, pentru situatii financiare problematice, probleme de familie, succese intelectuale sau esecuri, din cauza unei boli fizice s.a.m.d. Tot emotiile sunt cele care creeaza ganduri si dialoguri interne care ne conduc, ulterior, la decizii. Nu putem evita emotiile, dar putem decide ce vom face cu ele.

Femeile intra in casatorie pregatite sa joace rolul de manager emotional, in timp ce barbatii vin cu mult mai putina apreciere pentru aceasta sarcina. In urma realizarii unei cercercetari in care subiectii au fost reprezentati de 264 de cupluri, s-a demonstrat ca pentru femei cel mai important aspect al relatiei consta intr-o comunicare buna, dar nu asa stau lucrurile si pentru barbati. Ted Huston de la Universidad Psicolo, a studiat comportamentul a sute de cupluri si, la un moment dat, a declarat: „Pentru sotii, intimitatea inseamna a vorbi despre lucruri profunde”. De multe ori, barbatii nu inteleg ce isi doresc sotiile. Pe masura ce trece timpul, cei casatoriti „uita” sa comunice si se rezuma la  a face lucruri impreuna.

Relatiile de cuplu tind sa se piarda in timp. Viata de zi cu zi, problemele la locul de munca, dificultatile economice, contribuie mult la aceasta deteriorare a traiului in doi. Unele cupluri reusesc sa isi pastreze relatia vie si interesanta, dincolo de coexistenta consensuala la care multi sunt condamnati. Dar ce aceste cupluri pentru a mentine flacara vie? Mai mult decat atat, este posibil sa se reinvie un foc aproape stins? Da! Dar acesti oameni dau prioritate relatiei, petrec timp pretios impreuna, timp in care se bucura in aceeasi masura de emotii romantice, au invatat sa se asculte unul pe celalalt si au inteles ca orgoliile nu-si au locul intr-o relatie,  recunosc ceva facut de celalalt (chiar si ceva simplu), apreciaza un compliment, rad mult, isi amintesc frecvent de lucruri pe care le-au realizat impreuna, uitandu-se la fotografii, clipuri video etc, nu privesc in mod superficial intimitatea sexuala care ii ajuta sa cunoasca, sa accepte, sa se implice si, nu in ultimul rand, au invatat sa ierte!

Scopul vietii ar trebui sa fie acela de a fi fericit. Daca traim intr-un cuplu, celalalt este implicat in aceasta fericire!

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.
Share

aparate foto digitale

Comments ( 2 )

 • Eddie

  Foarte bun articolul, l-am citit cu mare atentie!

 • Emotiile placute pot consolida un cuplu…mi-a placut introducerea asta, bine nu inseamna ca emotiile mai putin placute destrama cuplurile, nu este o regula, mai mult… atunci ajung sa se cunoasca mai bine. Multumim Mihai!

Enroll Your Words

Studioul Oclipa

Ofera servicii profesionale foto si video evenimente celor mai importante evenimente din viata dvs.
To Top