Bani, bani si iarasi bani

O doza de pragmatism in ceea ce priveste banii nu dauneaza nicicum. Auzim frecvent ca nu conteaza cati bani ai, cu toate acestea multe certuri pleaca tocmai de la lipsa acestora. Banii reprezinta o problema cheie intr-un cuplu, chiar daca vorbim despre o problema deloc romantica. A invata sa se consulte cu celelalt cu privire la cheltuieli este un exercitiu pe care ar trebui ca partenerii sa il practice inca inainte de casatorie. Daca barbatul se simte coplesit cu enormitatea cheltuielilor pentru care nu a fost consultat, cel mai probabil, vor avea loc discutii deloc placute.

Referindu-ne concret la o nunta, este recomandabil ca in toate cheltuielile pentru organizare partenerii sa se consulte si sa imparta bugetul. A vorbi despre economie si bani pot fi oarecum incomod sau chiar tabu in multe cupluri aflate la inceput de drum. Bugetul pentru nunta reprezinta un aspect foarte important si poate ca singuri, cei doi tineri nu vor face fata cheltuielior necesare pentru o nunta. La modul ideal, la bugetul pentru nunta contribuie cei doi viitori miri si familiile acestora. Mirii pregatesc bugetul pe care si-l pot permite iar parintii pot sa ofere orice suma ca un cadou de nunta. Acest aranjament asigura un grad ridicat de independenta pentru cuplu.

Vor putea sa isi organizeze asa cum vor nunta si vor invita, de asemenea, pe cine vor. Sunt cazuri in care si alti membri ai familiei se pot oferi sa plateasca costul unor anumite servicii necesare.

Exista si posibilitatea de a economisi bani cand se organizeaza nunta. In acest sens, puteti tine cont si de urmatoarele sfaturi:

  • Alegeti cu intelepciune data nuntii – in afara sezonului costurile vor fi mai mici;
  • Decideti cu atentie care sunt persoanele pe care doriti sa le invitati la nunta – fiecare persoana in plus reprezinta un cost suplimentar;
  • Alegeti invitatii simple si elegante – simplitatea denota eleganta, or invitatiile simple, pe hartie alba scrise cu cerneala neagra, pot fi de o mie de ori mai ieftine si elegante decat cele foarte colorate;
  • Solicitati bugetele in toate locurile care va intereseaza si pentru toate serviciile. Dupa consultarea ofertelor de la mai multi furnizori de servicii comparati-le. Ulterior negociati cu cei pentru care optati.
  • Nu lasati negocierile de pret pentru ultimul minut. Este mai bine sa negocieze in prealabil si fara presiune.

Certurile declansate pe tema bugetului pentru nunta nu sunt de dorit. Nu vor aduce nimic bun. In perioada de organizare a nuntii nu aveti nevoie de un motiv in plus de stres si tensiune!

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori