Alegerea fotografului de nunta

Alegerea diferitelor servicii ce trebuie contractate pentru nunta presupune acum, mai mult ca in trecut, o atenta documentare. Oferta este foarte bogata, atat ca numar de servicii cat si ca varietate a lor, acesta fiind principalul motiv pentru care viitorii miri trebuie sa acorde o atentie deosebita fiecarui detaliu.

Un fotograf de nunta bun are mereu agenda plina, asa ca rezervarile trebuie facute cu mult timp inainte, eventual acesta fiind urmatorul pas dupa stabilirea datei si a locatiei. Cautarea acestuia poate incepe insa cu si mai mult timp inainte, prin prisma evenimentelor de gen la care participati. Atunci cand sunteti invitati la o nunta incercati sa urmariti fotograful si sa vedeti cum interactioneaza cu mirii dar si cu invitatii. Tinuta, comportamentul, atentia si dedicarea acestuia sunt criterii mult mai importante decat utilizarea celui mai nou si performant echipament. Tot acum puteti identifica si stilul de fotografiere: ipostaze aranjate (clasice sau nonconformiste), instantanee, numarul de cadre trase, etc.

Portofoliile fotografilor de nunta reprezinta insa cele mai clare dovezi ale talentului acestora. Fie ca le vizualizati pe internet sau prin recomandarile prietenilor, acestea trebuie sa cuprinda poze cat mai variate, atat din punct de vedere al compozitiei cat si a stilului: pot fi fotografii clasice, de grup, insa abordarea poate fi una foarte moderna, cu jocuri de lumina si accent pe detalii.

Fotograf nunta (58)

Dupa crearea unei liste de potentiali fotografi, este bine sa se discute personal cu primii 3 in ordinea preferintelor. Aceste intalniri fata in fata sunt cel mai bun prilej pentru a discuta diversele aspecte ale fotografiei de nunta. In general un fotograf nunta poate oferi mai multe tipuri de pachete de servicii, la preturi variate. Analizati fiecare optiune pentru a gasi acel pachet care va satisface toate nevoile si dorintele, dar care sa se incadreze si in bugetul stabilit.

Intre cele mai importante aspecte de care trebuie sa se tina cont acum se regasesc: numarul de fotografi prezenti (poate fi unul singur, sau pot fi doua persoane, fotograful principal si cel care il ajuta cu lumini, macara, diverse echipamente), numarul de ore alocat (acesta trebuie sa participe la toate activitatile din ziua respectiva si sa fie prezent spre exemplu acasa la mireasa, acasa la mire, la biserica pentru cununia religioasa, in locurile alese pentru fotografiile de grup, seara la petrecere pana la ultimul invitat, etc.), numarul de cadre trase, numarul de fotografii procesate si oferite la final, sedinta foto cu miri (inainte de nunta sau de tip Trash the dress), etc.

Oclipa.ro Photography
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori