Alegerea fotografului de botez

Alegerea fotografului de botez

Botezul este, fara indoiala, un eveniment foarte important in viata copilasului, primul eveniment religios de amploare la care acesta ia parte. Parintii lui, de asemnea, traiesc din plin incarcatura emotionala mare si bucuria. Acestia din urma fac mari eforturi pentru ca totul sa fie perfect, incepand cu alegerea localului si pana la fotograf.

Fotograful are o sarcina esentiala: aceea de a imortaliza toate momentele incarcate de insemnatate din ziua botezului si de la petrecerea de dupa acesta. Desigur, nu trebuiesc ratate nici datinile specifice, daca parintii le respecta: ursitoarele, scaldatoarea, tortul.

Regulile unei sedinte foto de botez sunt diferite de cele ale uneia clasice. Si asta pentru ca dispozitia celui mic influenteaza direct modul de lucru al fotografului. Perspicacitatea si rapiditatea sunt calitati care nu ar trebui sa lipseasca fotografului de botez. Si asta pentru ca, stim cu totii, anumite posturi ale celui mic sunt irepetabile.

De aceea, este foarte important ca parintii copilului sa comunice cu fotograful si sa-i spuna acestuia cate fotografii isi doresc: cu bunicii, cu nasii dar si alte detalii semnificative, care in agitatia momentului pot trece neobservate.

Este obligatoriu sa ceara permisiunea bisericii pentru a face fotografii cu blitz, deoarece in unele lacase de cult este interzisa folosirea acestuia. De asemenea, exista posibilitatea ca in acea zi sa fie programate mai multe botezuri si in acest caz, maiestria fotografului consta in gasirea in aglomeratie a locurilor perfecte pentru a surprinde cadre cat mai reusite si sugestive. Daca situatia o permite, fotograful poate utliza o scara in biserica pentru a surprinde grupul in perspective inedite. Emotiile unice ale participantilor merita cu siguranta cadre reusite care vorbesc de la sine, chiar si in anii ce vor urma.

Parintii pot fi de un real folos fotografului pentru ca pot capta atentia copilului ori il pot linisti daca, la un moment dat, acesta se sperie de ceva. In plus, pentru fotografiile cu bebelusi sunt ideale fundalurile simple, de preferat in culorile gri, bej sau alb. De asemenea, lumina naturala confera pielii bebelusului un aspect mai fin. Un alt considerent important: daca fotograful va privi lucrul cu copilul drept o joaca, acesta la randul sau se va implica total si in acest fel colaborarea va fi una eficienta. Secretul: totul trebuie sa fie haios. Accesoriile ajuta in acest sens, insa nu trebuie sa monopolizeze fotografia.

Alegerea unui profesionist pentru fotografia de botez este cea mai potrivita, deoarece acesta va realiza fotografii artistice si, in plus, va avea grija ca luminile si unghiurile sa fie unele favorabile pentru niste fotografii de calitate superioara. In plus, experienta acestuia in astfel de evenimente va garanta fotografii originale si de inalta calitate tehnica si artistica.

Un fotograf cu adevarat bun este acela capabil sa scrie o veritabila poveste prin fotografiile sale, poveste ce va fi citita cu drag, iar si iar, de-a lungul vietii.

Fotografiile de calitate din cadrul unui botez sunt amintirea cea mai de pret a unui eveniment emotionant, demna de lauda chiar si dupa multi, multi ani.

Mihai Rubea
Daca v-au placut fotografiile mele si stilul abordat, va astept cu mare drag. Fotograf nunta Bucuresti cu experienta in captarea momentelor foto si video, suna acum 0726 860 693.

Niciun comentariu on This Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce spun clientii:
Monica Ungureanu
Monica Ungureanu
noiembrie 7, 2015
Felicitari oclipa.ro!

Multumesc din suflet oclipa.ro pentru rabdarea si profesionalismul de care ai dat dovada, nu o data ci de 2 ori. Datorita tie am un album de nunta superb si tot datorita tie am castigat concursul "Colt de poveste", initiat de firma la care lucrez. Tine-o tot asa!

Bloguri, Bloggeri si Cititori